Viime kuukaudet unen kestoni on ollut kahdeksan tuntia aika tarkasti. Tämä edellyttää sänkyynmenoa ennen kymmentä. Kuuden jälkeen meidän huushollissa alkaa touhua kuulua. Mutta otetaanpa tähän alkuun hiukan määritelmää:
Aika sängyssä ja aika unessa. Aikuisille 7-8 tuntia unta on sopiva määrä, mutta tässä on tietenkin myös yksilöllisiä eroja – joillekin riittää vähempi ja toiset tarvitsevat enemmän. Urheilijoille, useiden tutkimusten mukaan monissa lajeissa, unen määrän nostaminen kymmeneen tuntiin yössä on kasvattanut nopeutta, reaktioaikaa, tarkkuutta ja sprinttiaikoja. ”Unessa” -aika on koko yön uniaika. ”Sängyssä” -aikaan ei lasketa sängystä poistumisia, mikäli olet poistunut sängystä unijakson aikana. Huomaathan, että yli kahdenkymmenen minuutin sängystä poistuminen katkaisee meneillään olevan mittausjakson ja sänkyyn palaaminen tämän jälkeen aloittaa kokonaan uuden mittausjakson. Jos haluat välttää unijaksojen katkeamiset pitempien poistumisten takia, käytä ”katkeamaton yö” toimintoa. Uniluokkien ja sykevälivaihtelun laskenta alkaa yleensä heti poistumisen jälkeen mutta joskus voi kestää pidempään, mikäli datan käsittelyssä on jonoa.
Viime yönä nukuin neljä minuuttia pidempään vaikka olin sängyssä puoli tuntia vähemmän aikaa. Syvessä unessa jäin hiukan edellisestä mutta taas Rem-unessa paransin ”suoritusta”. En vedä tosiaankaan tästä vielä suuriakaan johtopäätöksiä, mutta on rauhoittavaa että tämäkin seuranta on varmasti huippuluokkaa. Itsellä on valmentajana hyvä asioita testata aivan konkreettisesti. Ja teille muistutuksena, käytä koodia Jonne10 jos Emfit kiinnostaa.
Kommentit ei sallittu